Viete, prečo by mali najmenšie deti jazdiť na odrážadle?

Nejde prehliadnuť, koľko malých detí používa odrážadlo. Je pre nich výbornou hračkou, športovou pomôckou, „vozidlom“, ktoré majú skutočne rady, či už ide o dievčatká, alebo chlapcov. Nielenže ich zoceľujú, trénujú ich kondičku. Tiež zabavia a majú skvelú funkciu. Naučia ratolesti udržiavať rovnováhu, vďaka čomu sa im neskôr veľmi ľahko učí jazdiť na klasickom detskom bicykli.

Vyberte kvalitné a ľahké odrážadlo

Ak práve teraz zvažujete, že kúpite detské bicykle a odrážadlá svojim potomkom, potom vedzte, že je dobré neprechádzať z trojkolky na bicykel, ale z odrážadla s dvoma kolieskami na bicykel. Bola by večná škoda použiť pri učení syna či dcéry na jazdu na bicykli pomoc postranných koliesok. Práve odrážadlo ich výborne pripraví na pohodlný a plynulý prechod. Použitím koliesok by ste ich vrátili o krok späť.

Dôležité je ale vybrať odrážadlo, ktoré má dve kolesá, prípadne odrážadlo 2v1, u ktorého sa dá z trojkolky neskôr urobiť dvojkolka. Vyberať by ste mali čo najľahší model. Predsa len, maličké deti sú ľahké, majú málo sily na to, aby ťažké odrážadlo tlačili pred sebou do kopca, alebo ho ťahali do schodkov, na obrubník chodníka, alebo cez náročnejší terén. U nás môžete kúpiť napr. ľahké odrážadlá značky WOOM z Rakúska, FirstBIKE, alebo české RASCAL BIKES. Už dvojročné deti sa môžu preháňať po bezpečnom priestore, kde ich neohrozujú automobily a získavať skúsenosti, ktoré im budú na prospech neskôr pri bežnej cyklistike.

Lacné odrážadlá

Za odrážadlo nemusíte zaplatiť neuveriteľne vysokú cenu, a napriek tomu môže byť kvalitné a váhovo vyhovujúce, teda ľahké. Príkladom sú odrážadlá YEDOO, ktoré môžete zohnať aj za cenu okolo 125 EUR. O niečo drahšie potom príde FirstBIKE odrážadlo, avšak keď si počkáte na akčnú ponuku, aj tu je cena vždy zaujímavejšia pre vašu peňaženku.

Bohatú ponuku detských bicyklov i odrážadiel, mnohé pánske bicykle, dámske bicykle, elektrobicykle a iné, rovnako ako perfektné poradenstvo, ponúka bikero.sk. Vďaka akčným ponukám, ktoré sa tu často menia, si vytúžený bicykel alebo odrážadlo pre vašu ratolesť môžete kúpiť za skvelé ceny.

Najnovšie články

Ďalšie články autora