Čistenie fasád: Nezabúdajte, že exteriér vášho domu je rovnako dôležitý ako jeho interiér

Tak ako v každej domácnosti, určite aj v tej vašej sa venujete pravidelnej údržbe interiéru. Raz za týždeň poriadne upratať a nezabudnúť ani na veľké jarné či zimné upratovanie. No ale čo exteriér vášho domu? Na ten zvyknú mnohí zabudnúť. A i keď sa možno niektorí z vás pravidelne starajú o záhradku či dvor, fasáda častokrát ostáva v zabudnutí. To je ale na čase zmeniť! Poďme sa spoločne pozrieť na čistenie fasád.

Voľne dostupné prípravky na čistenie fasád a ich svojpomocná aplikácia nemusia byť tou najlepšou voľbou

Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že svojpomocné čistenie fasád je najjednoduchším a najekonomickejším riešením, v skutočnosti to tak nemusí byť. Práve naopak, spolupráca s profesionálnou firmou môže byť nielen efektívnejšia, ale nakoniec aj cenovo výhodnejšiaSamo-experimentovanie a voľne dostupné prípravky na čistenie fasád, ktoré nemáte stopercentne overené a odskúšané, môžu totiž spôsobiť nenávratné poškodenie fasády. Na samotnom čistení teda možno ušetríte, ale niekoľkonásobne viac peňazí budete musieť investovať do opravy fasády.

Ako by malo vyzerať naozaj dôkladné čistenie fasád?

Dôležité je, aby čistenie fasád neprebiehalo iba na povrchu fasády, ale aj v hĺbke jej pórov, pretože práve tam je ideálne prostredie pre zárodky plesní a rias. Tieto mikroorganizmy sa následne stávajú estetickým problémom a zároveň aj potenciálnym zdravotným rizikom pre obyvateľov domu. Akýkoľvek voľne dostupný čistič na fasádu nedokáže preniknúť do dostatočnej hĺbky a účinne odstrániť tieto problémy. Pri svojpomocnom čistení fasády sa teda môže na prvý pohľad zdať, že vizuálna stránka fasády sa zlepšila, no plesne a riasy v hĺbke fasády zostávajú nedotknuté, a tak sa problémy môžu opätovne prejaviť len po krátkom čase od čistenia.

Spolupráca s profesionálnou firmou zameranou na čistenie fasád vám zabezpečí, že čistenie bude naozaj účinné a prenikne až do hĺbky, čo prináša lepšie výsledky aj z dlhodobého hľadiska. Investíciou do tejto odbornej pomoci si dokážete ušetriť financie, starosti, zlepšiť kvalitu vašej fasády, predĺžiť jej životnosť, no a samozrejme, bez všetkých nečistôt a nánosov plesní či rias bude vaša nehnuteľnosť vyzerať mnohokrát lepšie.

Exit mobile version